Подразделението на руската мултинационални ИТ корпорация Яндекс - Yandex.Cloud обяви създаването

...
Подразделението на руската мултинационални ИТ корпорация Яндекс - Yandex.Cloud обяви създаването
Коментари Харесай

Руската Яндекс ще инвестира 30 млн. долара в облачна платформа в Германия

Подразделението на съветската мултинационални ИТ корпорация Яндекс - Yandex.Cloud обяви създаването на нов район на облачна платформа в Европа. Съгласно проекта за развиване, до края на 2022 година инфраструктурата, нужна за даване на услуги, ще стартира да действа въз основата на три самостоятелни уеб страницата, ситуирани в Германия, осведоми.

Планира се в развиването на европейския район да се влагат повече от 30 милиона $ на първия стадий. Основните разноски за първия стадий са за съоръжение и отдаване чартърен на центрове за данни. Подготвителната работа към този момент е почнала за основаването на посланичество и съставяне на екип на Yandex.Cloud в Германия. 

Стратегията на плана планува, че за работа в Европа Yandex.Cloud ще употребява уеб страниците на търговски оператор на центрове за данни, които дават отговор на немски, европейски и международни стандарти за надеждност и сигурност. В същото време центровете за данни на колегата ще бъдат инсталирани с съоръжение, проектирано и създадено под контрола на инженери на Yandex, както и в личните центрове за данни на компанията в Русия.

" Няколко десетки наши съветски и интернационалните клиенти потвърдиха, че имат интерес да употребяват услугите на Yandex.Cloud за развиване на бизнеса си на европейските пазари. Чуждестранните компании също употребяват платформата, до момента в който броят им нараства дружно с размера на тяхното ползване на платформата услуги. Планираме да притеглим нови клиенти в Европа заради технологията на нашите услуги и наличните цени ", разяснява Алексей Башкеев, началник на платформата Yandex.Cloud.

Добавя се, че съветският и европейският райони ще бъдат свързани по подобен метод, че да подсигуряват резистентност и самостоятелност. В същото време клиентите на Yandex.Cloud ще могат да употребяват и двете локации по едно и също време. Защитата на данните, ситуирани на сървъри в европейските юрисдикции, ще се контролира от локалните закони и разпореждания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР